ACTIVITATS 6èA (2006-2007)

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Experiment Coet

El nostre company Guillem l'altre dia ens va voler demostrar la possibilitat d'enlairar un coet fabricat per ell mateix, utilitzant materials reutilitzats i com a combustible, l'aire amb l'ajuda d'un poc d'aigua. L'experiment no ens anà del tot bé per motius tècnics, però esperam que el pròxim dia sigui tot un èxit!

Coet 1
Coet 2
Coet 3

- Ei! vos avís de què el coet ja està en condicions per enlairar-se!!! Necessito una data "d'enlairament" Joan!!!--Gmas95 12:32, 8 març 2007 (CET)

Llimones Gegants

També el nostre company Rubén ens mostrà unes llimones descomunals que fa una llimonera del seu padrí. Vaja llimones!!!

Llimona 1
Llimona 2

Xerrada sobre "LES RACES AUTÒCTONES"

- Dia 29 de novembre, ens va visitar en Guillem, un home molt simpàtic, que va explicar-nos moltes coses sobre els animals autòctons de Mallorca, per exemple, de l´ànec mallorquí, el ca rater, el ca de bestiar, el cavall mallorquí, ... Va ser una visita molt interessant i participativa en la qual vam aprendre moltes de coses i ell també alguna de nosaltres. Esperam poder gaudir més vegades de visites com aquesta, per aprendre i conèixer millor, coses de Mallorca.--Jaznar95 17:40, 29 nov 2006 (CET)


- En el tema que estudiam de C. del Medi vam parlar una mica de les races autòctones. Crec que no va ser casualitat que el dimecres 29 de desembre anàssim al saló d'actes, on en Guillem ens explicà coses sobre les races autòctones de Mallorca. Hi havia races com el colom nas de xot, el porc negre mallorquí, el ca de bestiar, el ca rater... Bé que vàrem aprendre moltes coses sobre aquests animals.--Gmas95 11:12, 1 des 2006 (CET)


- El dia 29 de novembre, ens va visitar un jove. Anomenat Guillem, ens va explicar una mica sobre les races autòctones de Mallorca. Bé el que es diu explicar no ho sé però nosaltres sabíem més que ell. En Joan Aznar es va fer notar, ja que sabia moltes més coses que en Guillem. Em pareix que en Guillem se'n va anar ben alliçonat.--Mmas95 16:16, 1 des 2006 (CET)


- El dia 29 de novembre ens va visitar un tal Guillem que ens va mostrar les races autòctones. Ens va mostrar els cans, els ànecs, els cavalls.. Ens demanava preguntes sobre las races autòctones, i havíem d'aixecar el braç per respondre, qualque al·lot sabia mes que aquell jove anomenat Guillem. Esper que anem a visitar mes coses.--Fciria95 18:36, 16 des 2006 (CET)

Bunyols

Com cada any, per les Verges, és tradició menjar bunyols. L'escola ens convida a menjar-ne un parell, i a nosaltres que ens agraden tant ens fan molt contents.
Menjant Bunyols
I més...Rosari

El dia de Tots Sants és tradició que el padrí o la padrina jove regali un Rosari al seu fillol. Nosaltres volem que aquesta tradició es segueixi fent, per tal motiu hem realitzat rosaris. N'Apol·lònia ens havia preparat les llepolies i els papers per embolicar.

Nadales

Nadales 2006 de Sisè
Na Francesca Adrover amb en Guillem i na Margalida

Enguany els alumnes de Sisè varen cantar la nadala "Fent el Betlem" acompanyats pel saxo que tocava en Guillem Mas de sisè A i per na Margalida Monserrat de sisè B que tocava la flauta travessera. Fou na Francesca Adrover Tirado qui els ensenyà i dirigí. Com sempre fou un èxit l'actuació que realitzaren el dijous 21 de desembre a l'església de Sant Alfons i la segona que feren el sent demà pels alumnes del col·legi juntament amb els altres cursos. Posteriorment gaudiren d'una xocolatada.

Activitats del llibre "EL ZOO D'EN PITUS"

Pel·lícula "Zoo d'en Pitus"

Ara us escriurem les poesies, acudits i endevinalles que hem elaborat després de la lectura del llibre "El zoo d'en Pitus", que per cert ens ha agradat molt.

Endevinalles: - Quin ès l'animal amb més dents del món? El Ratoncito Pérez.

- Un exèrcit molt penós, mates el primer, i es moren tots, què són? Les erugues--Gmas95 16:57, 9 febr 2007 (CET)vos posare un perell de endivinalles : - Te la dic i te la repetiré i tu no sabràs què és? (tela) - Quin és l'animal que quan canta diu el seu nom? (el puput) - És un animal molt groc que no canta gens ni poc? (plàtan) - Ara vos posaré una poasia: l'aranya fent guinxet. L'aranya fa mitja damunt una flor, la tela fila, és com si fos d'or.

Les mosques beneites la miran badant; no saben que un dia potser hi moriran.

L'aranya molesta, segueix fent guinxet estira les potes i canta baixet.

--Mallinas95 22:22, 9 febr 2007 (CET)


¡¡Endivinalles!! - Quin és l'animal que té més dents del mon??....... (ratoncito Pérez) - És blanca però negra, té quatre cames i un arruixamosques, què és?.... (vaca)


Hola som na Verònica: El Zoo den Pitus m'ha parescut molt guai però ha passat molt ràpid Adéu!!!!!!vmadrid95


Estan dos homes xerrant: Fa dos mesos faig sembrar pastanages i saps que varen sortir? pastanages! No varen sortir conills i les sa varen menjar!!--Fciria95 10:32, 2 març 2007 (CET)


Després d'haver llegit ell llibre i d'haver fet feina em decidit anar a veure la pel·lícula. No és exactament com el llibre i a més és una versió modernitzat però ens ha agradat molt.

Circuit Elèctric

Entre l'assignatura de Coneixement del Medi i d'Educació Artística hem anat realitzant un CIRCUIT ELÈCTRIC.

Vàrem començar fent l'esquema del circuit que feriem i després a poc a poc vàrem anant empelmat cables, portabombetes i bombetes de colors. Quina alegria quan veiem que tot s'encenia!!! Posteriorment hem posat un motor i un zumbador i mentres tant ho hem anat clavant amb grampons a una fusta.

Ens ha quedat tan bé i estam tan orgullosos de què ens funcioni que tots volem esser electricistes!!!

Circuitelectric1-2006-2007.jpg
Circuitelectric2-2006-2007.jpg
Circuitelectric3-2006-2007.jpg

- WOW! Aquest circuit m'està sortint super bé! Esper treure bona nota!! (ei! que va per en Joan Xamena això!)--Gmas95 12:35, 8 març 2007 (CET)


- Super guai!!! Aquest circuit ah estat el més divertit que he fet a sisè de primària!! Crec que treuré bona nota!! --Fciria95 09:47, 18 març 2007 (CET)

Rueta

Nosaltres enguany anàvem vestits d'orquestra amb els nostres instruments. Ens ho vàrem passar d'allò millor.

Desfilàrem pels carrers de Felanitx fent trui i després quan arribàrem al Parc ens vàrem destrempar totalment i dirigits per en José Vicente fèrem coreografies i balls. Fèrem molt festa!!!!

Ruetasise1-2006-2007.jpg
Ruetasise2-2006-2007.jpg
Ruetasise3-2006-2007.jpg
Ruetasise4-2006-2007.jpg

- Enguany la rueta per a jo va ser més divertida perquè vàrem ballar amb el nostre amic "Jose Vicente" i vàrem fer molta bulla i botxades. Anàrem d´orquesta amb l´instrument que noltres volíem --Fciria95 10:35, 2 març 2007 (CET)

Practicants

Durant aquest mes de març i fins les vacances de pasqua tenim la companyia de dues practicants de la Universitat de les Illes Balears: na Pilar Gomila (ex-alumne) i na Edita Varela.

A més d'estar entre nosaltres també estan amb en Pep d'Educació Física.

Les primeres setmanes escoltaven com nosaltres però ara ja ens comencen a fer algunes classes. Ens agrada canviar de mestre algun cop.


Pilar Gomila
Edita Varela

- Durant aquest mes hem tingut unes practicants, na Pilar Gomila i n'Edita Varela. Les primeres setmanes escoltaven i ara ja ens donen classes elles.--Fciria95 10:34, 31 març 2007 (CEST)

- Durant alguns mesos hem tengut unes practicants molt xules, eren divertides. Els teníem amb en Joan Xamena i amb en Pep Sans.

Va ser divertit canviar uun poc de mestres.--Mmas95 10:18, 1 abr 2007 (CEST)

- M'ha agradat com explicaven i els exàmens que han fet.--Gmas95 13:55, 4 abr 2007 (CEST)

X Festa del Llibre

El divendres 27 d'abril, com ja és tradicional, celebràrem la Desena Festa del Llibre, enguany dedicada als pirates. Els nostres companys de l'edifici de la Caritat també vengueren al nostre edifici.

Les activitats començaren un parell de dies abans: el dimarts vàrem anar a veure la pel·lícula "Pirates del Caribe" i el dimecres i el dijous començàrem el capell pirata i compràrem un llibre.

El divendres realitzàrem els següents tallers:

  • Capell Pirata.
  • Bandera Pirata.
  • Pegat pirata.
  • Cavallet de mar.
  • Camiseta.
  • Joc dels pirates (Ed. Física).
  • Llibret dels pirates.

En acabar baixàrem al pati per poder veure els Tambors des Lledoner que feren molt de renou!

X Festa del Llibre 27-4-2007
Realitzant el capell pirata
Realitzant el capell pirata
Realitzant la bandera pirata
Realitzant la bandera pirata
Banderes pirates
Realitzant el pegat pirata
Realitzant la camiseta de la diada
Realitzant el cavallet de mar
Realitzant el cavallet de mar
Els cavallets de mar penjats a la xarxa del pati
El cavallet de mar i el pop
Regalant les roses
Regalant les roses
Realitzant el joc dels pirates
Realitzant el joc dels pirates
Al pati amb els tambors
Els Tambors des Lledoner


- Em va agradar molt fer el capell pirata però també la batucada. Abans vàrem fer jocs de pirates i va ser pipa. També varem fer dibuixos de pirates.--Xcanseco95 12:59, 8 maig 2007 (CEST)


Els Aliments de les Illes Balears

El divendres 5 de maig ens feren una visita uns responsables de l'Institut de Qualitat Agroalimentària de les Illes Balears, que juntament amb la Conselleria d'Agricultura i Pesca i de la Conselleria d'Educació i Cultura, realitzen una campanya de divulgació de les característiques dels aliments propis de la nostra comunitat. A la nostra classe ens explicaren les característiques més notòries de l'oli i de la sobrassada i la seva elaboració. Primerament ens feren una projecció de diapositives i posteriorment ensumàrem, testàrem i naturalment menjàrem aquests productes. Fou un matí molt culinari!

Projecció
Xerrada
Galetes amb distints olis
Sobrassada

- Em va agradar molt el menjar en primer lloc i en segon lloc l'explicació--Xcanseco95 13:02, 8 maig 2007 (CEST)

Jornades Multiesportives


Els dies 19, 20 i 21 de juny hem anat al Poliesportiu Guillem Timoner a realitzar les IX Jornades Multiesportives. Els dos primers dies al matí jugàrem als esports individuals (tenis, tenis taula, atletisme, natació, biatló...) i a la tarda els esports col·lectius (bàsquet, futbol, volei, mato...). Els dijous matí el destinàrem a fer els esports alternatius com tir de personals o penaltis.... A la tarda férem defensa personal o bodycombat i després el lliurament de premis, on n'aconseguírem un bon grapat. Foren tres dies molt divertits i que fugírem de la tònica diària dels deures.

IX Jornades Esportives 2007
Bàsquet
Volei
Tenis
Equip de Volei
Medalles

Festival Fi de Curs

Un bon grapat dels nostre curs hem pres part al Festival de Fi de Curs, el darrer de Primària. Ballàrem "Jo tenc una parra" per commemorar els darrers vint anys de Fi de Curs. Ens va sortit molt lluït!

Assaig
Assaig
Assaig
Fi Curs
Eines de l'usuari