ACTIVITATS CIGNES

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

FEIM EL ROSARI DE TOT SANTS

Com cada any, arribant la festa de Tots Sants, tots els nins i nines de l' escoleta feim el nostre rosari. Avui els nins i nines de la classe dels cignes hem fet el nostre. La mestra ha preparat totes les llaminadures que haviem d' enfilar i a poc a poc mentres anavem fent un dibuix lliure, hem anat devora la mestra i amb la seva ajuda hem fet el rosari.

Era curiós veure com els nins es llepaven els dits mentres enfilaven i anaven diguent,aquesta m' agrada molt.....


Image:rosaris-cignes-1.jpg Rosaris-cignes-2.jpg

Image:rosaris-cignes-3.jpg

UNA JORNADA MOLT ESPECIAL

Dimarts dia 23 de desembre era el darrer dia de classe i tots el nins de l' escoleta varem gaudir de un dia molt especial.

Primer varem rebre la visita dels Patges dels Reis d' Orient que ens varen dur regals per les nostres aules.


Desprès varem poder berener d' un bon xocolata amb una coca t'ipica d' aquestes dies uqe li deim coca bamba.

I abans d'anar cap a casa varem jugar un poquet amb les joguines que ens havien duit els patges.SEMBRAM A L'HORTET DE L'ESCOLA NOVA

Els nins i nines de la classe de cinc anys, hem viscut una experiencia nova, hem anat a sembrar ravanets a l'escola nova.

Allà ens esperava en Tòfol Fontanet, que ens havia preparat un hortet on cada nin hem pogut sembrar la nostra llevor.

Abans de sembrar, en Tòfol ens va explicar que primer haviem de preparar la terra i per això el primer que varem fer va ser llevar totes les herbes i les pedres.

Després ell ja ens havia preparat uns solquets, on cada nin va poder sembrar la seva llavor. Ens va explicar que l'havien

de posar una al costat de l'altre però sense que es tocassin i quan el solquet estàs ple el tapariem de terra.I així ho

varem fer.

Quan tots els nins ja havien sembrat la seva llavor, en Tòfol va dir que ara era l'hora de regar i va preparar una regadora i a poc a poc tots varem regar la terra. 

I ara ens toca esperar que neixin.

Quan ho facin, els nins i nines de la classe dels cignes tornarem a fer una visita en aquest hortet, ja que ens ha agradat molt venir.Fins ben aviatTREBALLAM LA TARDOR.

RACÓ DE FRUITES DE LA TARDOR.

Com cada any els nins i les nines de la classe de cinc anys hem preparat un racó de fruites de tardor, per aixó hem duit fruites de casa i els hem anat col.locant damunt una taula. Hem aconseguit una gran varietat d'aquestes fruites:

mandarines, castanyes, aglans, codonys, pomes, magranes, olives, anous i caquis.

I així ha quedat el nostre racó de fruites de la tardor.

DIBUIX AL NATURAL

Aprofitant que a la classe teniem moltes fruites hem aprofitat per fer un dibuix al natural de fruites de la tardor. La mestra ens ha col.locat una taula enmig de la classe i ha posat aglans, castanyes, una magrana, un caqui, un codony i una mandarina i tots ens hem engrascat a dibuixar-ho.

 


DIADA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU.

Dia 30 de gener els nins de l'escoleta del primer i segon cicle  d'educació infantil varem celebrar el dia de la Pau.

Enguany varem preparar un acte que es va dur a terme dins el mateix centre. Tots els nins i nines havien de dur una peça de roba blanca. També varem aprendre unes cançons que varem cantar al pati de l'escoleta i varem penjar una sèrie de treballs que haviem realitzat dins les aules. Els nins de cinc anys, juntament amb els de tres i quatre varem fer una cadena d' anelles que varem penjar davall la porxada, i per acabar l'acte varem amollar uns colomets blancs que volien representar la Pau.

D' aquesta manera varem intentar posar un petit gra d' arena en aquest valor tal difícil d' aconseguir i a l' hora tan important.AULA D' INFORMÀTICA.

Els nins de l' escoleta de quatre i cinc anys ens varem decidir a  implicar-nos en el mon de les noves tecnologies i per això un dimarts de cada mes ens desplaçarem a l´aula d' informàtica del col.legi Sant Alfons i allà, amb l'ajuda de la tutora i de l' encarregat de l'aula d' informàtica, ens convertirem en petits informàtics. Aquesta és la primera vegada que hi hem anat i ens ha agradat molt.TEATRE.

Divendres dia 27 de març, els nins de cinc anys varem anar a la casa de cultura a veure "El meu petit espectacle". Era un teatre de teresetes on es combinava la màgia i els contes.Varem poder veure el conte de "Na Rinxols d' Or", "El Sol i la Lluna" i "En Pere sense por". I per acabar aquest variat espectacle, varem poder veure com ballava una titella de fusta i a més tots els nins i nines també s' hi varen apuntar.

Aquesta activitat els va agradar molt. Va ser molt estretinguda i ben adaptada per a nins d' aquesta edat.


SANT JORDI.

Desprès de les vacances de Pasqua, hem tornat a l' escoleta amb il.lusió, ja que la mestra ens havia dit que la primera setmana d' escola la dedicariem a Sant Jordi, i que fariem una serie d' activitats molt divertites.

Avui hem començat les activitats anant a la llibreria que han montat a l' escoleta. Allà entre tots hem triat un llibre i la mestra ens ho ha contat. El llibre es deia La Margarida té por.


A continuació els nins han pujat a la seva classe i han fet un dibuix d' aquest conte.


Els resultats són aquests:


Eines de l'usuari