CAPÍTOL PRIMER

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
 • -És el mateix la llibertat que l'omnipotència?

No és el mateix, la llibertat consisteix en triar dins el que és possible, en canvi l'omnipotència seria aconseguir sempre allò que volem, encara que sembli impossible. --M.A.Sirer91 13:18, 18 oct 2006 (CEST)

 • - Que entens per l'expressió: com que "no som lliures, no podem tenir culpa de res del que passi".

Crec que vol dir que la gent no viu la vida sinó que fa el que li divan; opin que s'ha de fer el que te diuen però també s'ha de viure i no sempe em de estar pandents si un cosa li agredara o no a algu, em de pensar a veure si nosaltres trobam que esta ben feta. (Bernat Xavier Nicolau López).

 • -Les persones som lliures o no?

en part si i en part no, perquè per exemple no som lliures del dia que varem neixer ni de si som lletjos o no,etc. ,però si que som lliures de fer el que volem per exemple si volem pujar a l'Everest i podem pujar, però domes si esteim amb bona forma física,etc.--MDOliver91 14:25, 18 oct 2006 (CEST)

 • -A que es refereix l'autor quan parla de llibertat?

Es refereix a alò que ens diferencia de les termites i de les marees, i de tot allò que es mou de manera necessaria i irremediable, com per exemple, nosaltres podem triar fer una cosa o no fer-la, però les termites estan programades i han de fer allò programat vulguin o no.--Brotger91 14:50, 18 oct 2006 (CEST)

 • -Quina diferencia estableix l'autor entre el comportament de les termites-soldat quan defensen les altres termites i el d'Hèctor ( de l'Ilíada) quan espera a Aquil·les per enfrontar-s'hi? Diu que les termites estan "programades" per la natura a actuar d'aquesta manera, en canvi Héctor es totalment lliure del que fa i és ell qui decideix enfrontar-se a Aquil·les. (Alicia 15:09, 18 oct 2006)
 • Hola som en toni puig i com que no m'enrrecord de la meva contrassenya he entrat amb la d'en miquel. Be la pregunta es: Perquè es diu que l'acte de valentia és més gran en el cas d'Hèctor i no en el de les termites?

Perqué Héctor al seu humà poder triar a enfrontar-se o no a Aquíles, en canvi les termites no poden decidir si ho fan o no; perquè estan programades per fer allò i ja està. deu

 • -A una persona amb una malaltia molt greu l'hi an de dir la veritat?

Si és una malaltia en la qual la persona només li queda uns pocs dies da vida porqué no es mori amb molt de sufriment interior millor no dir-li, en canvi si la persona te o sofreix una malaltia greu però que es pot curar millor que ho sapi que pentura recuperarà l'il·lusió de viure--J.F. Mestre 2 16:00, 18 oct 2006 (CEST)

 • -Les persones i els animals s'equivoquen?

Les persones s'equivoquen degut a que les persones són lliures de triar èntre un parell d'alternatives distintes o camins diferents; en canvi els animals estàn programats per fer unes accions concretes.--Jnnadal 16:05, 18 oct 2006 (CEST)

 • Que es la llibertat per Otavio Paz?

La llibertat no és una filosofia i ni tans sols no és una idea, és un moviment de conciéncia que ens porta, en determinats moments, a pronunciar dos monosilabs: si i no.--MaGaliano91 17:40, 18 oct 2006 (CEST)

 • Quins dos aclariments cal fer de la llibertat?

-Que no som lliures per triar allò que ens passa però si per respondre a allò que ens succeeix.

-Ser lliures per intentar alguna cosa no té res a veure amb aconseguir-ho indefectiblement.--Fjgil91 17:49, 18 oct 2006 (CEST)

 • Digues perque s'estudien les ciències?

Hi ha ciències que s'estudien pel sim ple fet de coneixer coses noves i d'altres per aprendre una habilitat que permeti fer o utilitzar alguna cosa, la majoria, per guanyar-si la vida. Maria Mesquida Artigues.

 • Que diferencia un huma d'un animal a part dels fisics?

-Que els humans som lliures, es a dir, que podem triar sobre les nostres accions (Que no sempre vol dir que ho aconsiguem o que sigui el correcte), i en canvi els animals no poden elegir perque estan programats a fer les seves tarees. --Luca$ 18:59, 18 oct 2006 (CEST)

 • quina es la primera cosa que a primera vista tothom està dacord?

que no esteim dacord amb tothom. Irene Lluch

 • Quins dos aclariments te la llibertat?

-Primera: No som lliures per triar allò que ens passa, sinó lliures per respondre d'una manera o altre a allò que ens passa. -Segona: Ser lliures per intentar alguna cosa no té res a veure amb aconseguir-ho indefectiblemnet. No és el mateix la llibertat que l'omnipòtenvia per això, com mès capacitat d'acció tinguem, millors resultats podrem obtenir de la nostra libertad.--Ttauler 17:43, 18 oct 2006 (CEST)

 • Que es el que vol dir-li el pare a l'Amador?

-Que hi ha coses que un les pot aprendre o no, a voluntat.--Igonzalez91

 • Trobes que els animals són lliures?

-No, perque no tenen cap altre remei de ser així com la natura els s'ha programat que siguin aunque els estalvia molts mals de cap.--CCruellas91 21:17, 18 oct 2006 (CEST)

 • Qué ès l'ètica?

ès el saber viure, l'art de viure--Magda91 23:48, 18 oct 2006 (CEST)

 • Perque saber viure no es tan fàcil?

Perque hi ha diverses possibilitats oposades i cadascú ha de saber elegir --ccapo91 23:55, 18 oct 2006 (CEST)

 • -Tenim la mateixa llibertat les persones dels animals?

No, els animals estàn programats per fer una cosa i la fan, i en canvi les persones tambè esteim programades per fer una cosa, però podem triar si la volem fer o no. Així que les persones tenim mes llibertat.--P.Sagrera91 15:32, 19 oct 2006 (CEST)

 • Què ens diu l'autor sobre la mentida?

Diu que la mentida es en general dolenta perque destrueix la confiança en la paraula i enemista a les persones però a vegades sembla que pot ser útil o beneficiosa, fins i tot per a fer-li un favor a algú.--Enavarro91 16:03, 19 oct 2006 (CEST)

 • Quins dos aclariments explica de la llibertat?

Primer: No som lliures per triar alló que ens passa, sinó per respondre d'una o altra manera a alló que ens passa. Segon: Ser lliures per intentar alguna cosa no te res a veure amb aconseguir-ho.--Amembrilla91 16:08, 19 oct 2006 (CEST)

 • Els humans, en quins aspectes som lliures i en quins no ho som?

Som lliures pel fet de poder triar el que volem i el que no, en canvi no ho som per tirar el dia que naixem, els pares que tenim...--Mercè 18:16, 19 oct 2006 (CEST)

 • Què va pasar amb el filòsof romà i l'altre home cuan va negar la llibertat humana (l'home el filòsof)?

El filòsof va començar a pegar bastonades a l'home mentres aquest deia que s'aturés, el filòsof contestà, que mem si ell no deia que no era lliure i no tenia remei de fer el que feia. L'home s'en va adonar que tots som lliures.--Jstruck91 20:09, 19 oct 2006 (CEST)

 • Perquè es més fàcil pensar a corrent que a contracorrent?

Pensar a favor de corrent és molt fàcil, perquè tothom et donarà la raó en canvi si pensam a contracorrent, no és tan fàcil, perquè sempre et trobaràs molta gent que s'oposarà a les teves desicions, pensaments,...--Pvidal91 20:24, 19 oct 2006 (CEST)

 • La llibertat es un justificant per no fer el que creiem que nosaltres no es bo?

Si, perque si, per exemple, ens demanen que ajudem a una persona en una baralla nosaltres ens sentim obligats a ajudar-lo, però també podem dir que no perquè es una cosa que no ens convé, perquè ens podriem fer mal, etc. --Troque 69 16:15, 24 oct 2006 (CEST)

Eines de l'usuari