CAPÍTOL SETÈ

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
 • En que consisteix tractar les persones com a tals, es a dir, humanament?

Consisteix en provar de posar-se al seu lloc. Reconéixer algú com igual implica sobretot la possibilitat de comprendre'l, d'adoptar per un moment el seu punt de vista. --Alicia 17:42, 20 abr 2007 (CEST)

 • Quin és el problema del poca vergonya?

El problema del poca vergonya es que no sap que la llibertat no0 serveix no vol ser servida, sinó que busca encomanar-se.

Maria Mesquida Artigues

 • Que és el que fa que la vida sigui <<humana>>?

El que fa que la vida sigui humana és transcorrer en companyia d'humans, parlar amb ells, pactar i mentir, ésser respectat o traït, estimar, fer projectes i recordar el passat, desafiar-se, organitzar junts les coses comunes, jugar, intercanviar símbols...--Igonzalez91

 • Quines dues coses importats tenia clares Marc Aureli?

1. Que qui roba, menteix, traeix, viola, mata o abusa de qualsevol manera d'algú, no per això deixa de ser humà, només es comporta de manera poc recomenable.

2. Una de les carecterístiques principals de tots els humans és la nostra capacitat d'imitació. Per això és tan important l'exemple que donem als nostres congéneres socials.--Brotger91 16:53, 22 abr 2007 (CEST)

 • Que és el que fa que la vida sigui "humana"?

El que fa que la vida sigui humana és transcorrer en companyia d'humans i conviure amb ells.--M.Arnau91 20:17, 22 abr 2007 (CEST)

 • Per que Robinson s'asusta tan al veure la petjada de divendres? Perquè ara ja no es tracta de sobreviure sinó de conviure.[Magdalena]
 • Per què és tan important l'exemple que donam als nostres congèneres socials? Perquè en tot allò que anomenam "cultura", "civilització" etc. hi ha una mica d'invenció i moltíssima d'imitació. Per això som tan educables i anem aprenent sense para tot allò que van conquistar d'altres persones en temps passats o latituds remotes. [Irene Lluch]
 • Quin canvi de vida significa per a Robinson Crusoe la pitjada a la playa de l'illa?

-Significa que ha de comença a viure humanament.--Luca$ 23:11, 22 abr 2007 (CEST)

 • Fins quin punt Divendres es sembla a Robinson?

-D'una banda, un europeu del segle deset, posseïdor dels coneixements científics més avançats de la seva època, educat en la religió cristiana, familiaritzat amb els mites homèrics i amb impremta; d'una altra, un salvatge caníbal dels mars del Sud, sense altra cultura que la tradició oral de la seva tribu, creient d'una religió politeista i desconeixedor de l'existència de les grans ciutats contemporànies com Londres o Amsterdam. --MAcamacho90 19:16, 23 abr 2007 (CEST)

 • Si encare vol seguir sent un home, com s'ha de comportar davant Divendres?

- Se les haurà de tenir no amb un simple enemic, sino amb un rival o un posible company; en qualsevol cas, amb un igual. --CCruellas91 19:32, 23 abr 2007 (CEST)

 • Què és allò que li interessa a l'ètica el que consisteix la seva especialitat? La de viure bé la vida humana, la vida que transcorre entre humans.--Jstruck91 20:21, 23 abr 2007 (CEST)
 • Què són els "dolents"?

- Els que tracten als humans com a enemics en lloc d'aconseguir la seva amistad. --Fran 23:15, 23 abr 2007 (CEST)

 • Quin és el problema del poca vergonya?

- El problema del poca vergonya és que no sap que la llibertat no es serveix ni vol ser servida, sinó que busca o cerca encomanar-se.--pcalzado90 23:29, 23 abr 2007 (CEST)

 • Que es l'interes absolut?

Es l'interes de ser huma entre els humans, de dona i de rebre el tracte de humanitat sense el qual no hi pot haver "bona vida"--MaGaliano91 18:27, 24 abr 2007 (CEST)

 • Per a Marc Aureli, que era el mes important al respecte a les persones? Perqué?

Tractar humanament a les altres persones, es a dir tractar-los be; maldament siguin dolents, lladres...etc. Perque son humans ben igual que noltros, i sense ells no es podria viure humanament.--P.Sagrera91 19:02, 24 abr 2007 (CEST)

 • Que hem de fer per tractar les persones humanament?

Diu que hem de provar de posar-nos al lloc de les altres persones --ccapo91

 • Qui va ser Marc Aureli?

Va ser un emperador de Roma i a més filòsof, la qual cosa és bastant estranya perquè els governants acostumen a interessar-se poc per totes aquelles qüestions que no siguin indiscutiblement pràctiques.--Jnnadal 19:22, 24 abr 2007 (CEST)

 • Què és per a tu un igual?

És un ésser viu, que ha d'esser un humà; ha de tenir costums parescudes a les meves, ens hem de poder entendre etc. Però totes aquestes coses, no son les principals, la principal és que sigui humà. --T.pux69 19:27, 24 abr 2007 (CEST)

 • L'autor fa servir la paraula " dret" a gran part del capítol. Per qué?

Per que gran part del difícil art de posar-se el lloc del veí, té relació amb això, que desde fa molt temps es diu " justícia " --M.Hidalgo 19:58, 24 abr 2007 (CEST)

 • En que consisteix tractar les persones com a persones, és a dir, humanament?

Consisteix a provar de posar-te al seu lloc, d’adoptar per un moment el seu propi punt de vista. --Bxnicolau 20:21, 24 abr 2007 (CEST)

 • Perque diem que Robinson i Divendres son iguals si en el fons tot son diferències entre ells?

Perque malgrat siguin totalment distints els dos son humans i aixó els converteix amb essers iguals, que tenen les mateixes possibilitats si lluitasin i moltes característiques fisiques iguals...--Enavarro91 21:31, 24 abr 2007 (CEST)

 • Quin és l'únic interés absolut?

L'interés de ser humà entre els humans, de donar i de rebre el tracte d'humanitat sense el qual no hi pot haver bona vida.--Ttauler 21:50, 24 abr 2007 (CEST)

 • De que ens parla F.Savater en aquest setè capítol?

Parla de com s'ha de tractar a les persones, ja siguin o no, familiars, amics, coneguts, etc... amb respecte ja que estem davant d'un ésser si mñes no igual que nosaltres, és a dir que hem de tractar a les persones com persones i això s'aconsegueix posan-te en el lloc de l'altra persona, és a dir, intentar veure les coses des del seu punt de vista. Pilar Vidal

 • Com ha de començar a viure Robinson ara que està amb una altra persona?

Haurà de començar a viure humanament, amb altres o contra altres persones, però entre persones. MªMercè Medina

Eines de l'usuari