EL CAS LEGANÉS

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

''''Introducció
El cas de les sedacions practicades en l’hospital Sever Ochoa de Leganés (Madrid), amb una gran repercussió en els mitjans de comunicació, ha servit també per a avivar entre l’opinió pública el debat entorn de l’eutanàsia. AL marge del grau de responsabilitats i culpabilitat, o no, que es puguin derivar d'unes sedacions que en molts casos no són justificables, cap assenyalar que existeix una gran confusió entorn dels conceptes que defineixen el que ha de ser una mort digna. En qualsevol cas, les cures pal•liatives es revelen com l'única alternativa vàlida a qualsevol tipus de sedació o pràctica de l'eutanàsia. 

“El cas Leganés”

El que ja es comença a definir popularment com “el cas Leganés”, convertit en notícia ininterrompuda en els principals mitjans de comunicació des de primers d’abril, té a veure amb l’aplicació d’un gran nombre de sedacions en el servei d’urgències de l’hospital de Leganés. Al voltant del 90 per cent d’aquestes sedacions, en moltes ocasions desproporcionades, van conduir a la mort en menys de 24 hores, una dada estadística que ha generat una gran inquietud entre determinats col•lectius, sobretot en aquells que podrien estar voltem a una situació similar. Hi ha sobrades dubtes sobre si els protocols que es van seguir en els ingressos de les persones mortes van ser els correctes o no. Més evident sembla el fet que, en diferents ocasions, es van aplicar sedacions a qualsevol pacient amb menys de 6 mesos d’esperança de vida en dosi que duplicaven el màxim fixat per la pròpia UCI. Altra dada que aixeca suspicàcies és que, de fet, la mortalitat del servei d’urgències de Leganés triplicava a la d’altres hospitals similars.

Els interrogants

El succeït en l’hospital Sever Ochoa de Leganés, que ha derivat en una autèntica polèmica que arriba a al món de la jurisprudència, de la política, de l’ètica mèdica i a la societat en el seu conjunt, planteja nombrosos interrogants: És el servei d’urgències el lloc més indicat per a practicar sedacions terminals? Estaven indicades les sedacions terminals que es van practicar en tots els pacients? Van ser correctes les dosis administrades? Va existir consentiment informat en els casos que es va practicar sedació? Existia, de manera operativa, un comitè d’ètica que va recomanar aquestes sedacions en les dosis administrades? Per què no existeixen unitats de cures pal•liatives en la majoria de centres hospitalaris del país? Se sabrà algun dia la veritat de l' ocorregut? Tots aquests interrogants haurien de quedar buidats com més aviat millor per a tranquil•litzar a l’opinió pública, encara que hi ha algunes qüestions que són bàsiques. Sembla evident que els serveis d’urgències dels hospitals no són el lloc més indicat per a aquest tipus de tractaments, així com que tots els hospitals haurien de prendre aquestes decisions, les de les sedacions terminals, amb el consentiment d’un comitè d’ètica que les recomani. Aquest comitè d’ètica, al seu torn, hauria d’estar compost per metges qualificats, no tan sols de l’hospital que practica les sedacions, sinó d’uns altres, així com pels propis pacients o familiars i associacions. També sembla raonable que, quan es detecta que en els serveis d’urgències moren més persones del que és normal, s’obri immediatament una investigació.
-- Jenifer


Estic total ment encotre de moltes cosas.

El primer de tot es que no es pot fer cap denuncia anonima.

El segon es que varen treure al senyor Luis Montes el dia seguent, el can distitui del seu lloc de feina SENSE PROVES de res.

Els molts de programas d'aquests tant absurds que hi ha per la tele, les revistes de "cotilleos" van astar acusant a moltes personas que EREN INOCENTS.

EL PIJOR DE TOT VA SER QUE PER UNA DENUNCIA ANONIMA VAN TREURE MOLTES PERSONES DE LA SEVA FEINA, LES VAREN TRITICAR, NO DEIXAVEN FER CAP SEDACIO, are pensau un poc amb lo que varen fer una persona anonimament... per culpa seva milers de malolts terminalts, van aver de sufrir una mort lenta i dolorosa sense cap calmant, sense porer fer res, van sofrir i molt!!! tot per culpa de una denuncia anonima!!!

I per acaba, el dia 28/1/08 la audiencia provicial de madrid va declarar INOCENT a tots els metges i gent que veren despedir, Luis Montes va ser declarat inocent!!!

Crec que sa "senyoreta aguire i es seu super consell auria de dimitir, els aurien de tancar a presor, per tot el mal que an fet, per ser tant mesquins, per ser tant orgullosos que ni perdo an demanat, son uns pocavargonyas..."

Aixi el Severo Ochoa i tot el seu grup de professinals son inocents, i els aurien de indendisa per lo malement que o an passat.


Miquel Vicens Monserrat 4ESO A

Eines de l'usuari