Jaume Roig Marquès

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'ESCOLA DELS MEUS PADRINS

1.COM ERA L´ESCOLA AL TEMPS DEL MEUS PADRINS?

2.LA MEUA PADRINA COMPTA:

3.EL MEU PADRI COMPTA:

COM ERA L´ESCOLA AL TEMPS DELS NOSTRES PADRINS?

LA MEVA PADRINA CONTA:

Que ella anava a JOAN CAPÓ que abans s´anomenava GRADUADA. Només les nines duien uniforme. Els llibres els li duraven cinc cursos i només en tenien dos. Ella, la meva padrina, va deixar d'anar a l' escola als catorze anys. Conta també que jugaven als següents jocs: a les agulles, els figurins, al "pilla pilla" i el més divertit per ella era botar corda.

En aquells anys no podien xerrar el català dins la classe perquè FRANCO establia aquesta llei: Que mentre ell governàs a les escoles i altres lloc xerrarien el castellà. Quan ella tornà un poc més gran començaren a resar el Credo i el Rosari, també aprengueren a cosir i a brodar tot tipus de tela i va agafar el truc molt aviat.

Cada any anaven un pic d´excursió. Un any anaren a Canyamel, l'altre a Artà, l´altre a Cala Marçal i molts de llocs més. Quant es portaven malament els pegaven amb un bastó robust o també al damunt dels dits.

Ella, quant als catorze anys deixà d'estudiar es posà a treballar a una fàbrica de cosir o de fer capells, sostens, calçons i moltes peces més.

I per cert a cada classe eren 30 nines, és a dir que a les classes només hi podia haver o trenta nins o trenta nines. La meva padrina no va realitzar la prova que feien els que volien estudiar. Aquesta prova es realitzava a Palma.

Els alumnes de les classes no feien viatges d´estudis.

Així la meva padrina ens conta com era la seva escola antes i així acaba la informació que ens dóna. Així ja sabrem com era la seva escola.


EL MEU PADRI CONTA:""

El meu padrí tenia només un llibre per a totes les assignatures. Ell va anar a l´escola de PORTOCOLOM on ara es diu S´ALGAR.

Jugava a conillons amagats, "pilla pilla", a piola, i el que més li agradava era jugar a futbol amb els companys.

Els horabaixes escrivien i llavors els hi demanaven la lliçó del matí. No feien ni controls ni proves, si no Resaven el Rosari alguns dies. A la seua escola no hi havia menjador.

A la seva classe eren 30 i alguns cursos menys.

Ell com a excursió anà a s´Algar o a Cala Marçal. I mira si tenien barra els professors que encara damunt els hi feien dur els llibres.

A ells també quan es portaven malament els hi pegaven amb un bastó al damunt els dits i al cap.

Per cert,quan ells anaven a l´escola només podien xerrar el Castellà perquè Franco establí aquesta llei.


Així ens acomiadam.


Adéuuuu!!!!!!!!!!!!!! Fins una altra.


ELS JOCS DE LLEURE DELS MEUS PADRINS

Eines de l'usuari