PRIMER A d'Educació Primària. 2010-2011

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

PRESENTACIO

Aquest curs encara no ens hem presentat,  és un poc envant però avui donarem a conèixer els noms del alumnes que en formam part:

1.-   Santi

2.-   Iker

3.-   Noa

4.-   Javier

5.-   Carla

6.-   Aaron

7.-   Erika

8.-   Elena

9.-   Alejandro

10.- Rachida

11.- Ousama

12.- Paula

13.- Patricia

14.- Nicolau

15.- Mª Àngels

16.- Mohamed

17.- Roser

18.-

19.- Yehudit

20.- Alberto

21.- Miquel Joan

22.- Araceli

23.- Neus

24.- José Luis

25.- Cristina


Haureu vist que el nº 18 està buit, és que era de Na Chanel però se n' ha anat a una altra escola i per això ja no és a la llista.


Una cosa que és de remarcar és que dins aquest grup NO HI HA CAP NOM REPETIT cosa MOLT ESTRANYA ja que sempre n' hi sol haver un o dos i  quan la mestra ha de dir el nom i el llinatge per a cridar-nos és més llarg o més mal de dir.


Som un grup bastant tranquil, no donam massa feina a la mestra, ara bé, ELLA SI QUE ENS EN POSA MOLTA, però és que vol que aprenguem MOLTÍSSIMES COSES. N' hi ha moltes que ja les sabem només que quan comença a explicar-les no les recordam però aviat les aprenem una altra vegada.


Aquest curs ja hem fet bastantes sortides ( 2 al Teatre i una excursió).


El 1r Trimestre anàrem a veure un teatre en Anglès i anàrem d' excursió a Cala Mondragó i aquesta setmana (sa 2ª del mes de Febrer) hem anat també a veure un altre teatre, només que aquest era en Català i ha estat molt divertit.


Pel mes de Març tenim programada una excursió Son Grauet de Llucmajor. Ja us contarem com ha anat ja que és un lloc on no hem anat mai i no en sabem gaire bé assa coses. Allà veurem es camp,... però ja us ho contarem en tornar.


Bé, el dia 11 de Març anàrem a Son Grauet com us haviem comentat.

Hi va haver una casa de pagès que a damunt tenia sa casa des senyor. Nosaltres verem la casa del pagès on hi havia una foganya, una cisterna d' on poguerem treure aigua, dos rebosts molt grans, una pica d' escurar molt gran feta de pedra, un escudeller i una taula on ens vren dir que hi dinaven els missatges que eren els homes que feien eina al camp.


 Després anàrem a veure moltíssims animals tots autònoms de les Illes Balears. Hi havia porcs, gallines, conills, ànneres, bous, ases, coloms, cabres. A tots els poguerem tocar, fins i tot amb les cabres hi varem poder estar tancats a,b elles i jugar-hi.


Llavors varem veure, conèixer, tocar i ensumar moltes plantes aromàtiques: moraduix, sàlvia, alfabaguera, romaní, tomí, juavert, ginebró,... I amb el romaní i sal grossa ferem un saquet de sals pel bany i ens el varem dur a casa.


Per acabar, amb el personal de medi ambient, sembrarem un pi cada un. Un senyor ens feia el clot i noltros sembravem el pi i li  tapavem el clot i el regavem. El senyor que ens feia el clot ens va dir que cada pi tendria el nostre nom.


I ja s' ha acabat l' excursió. Els monitors donàren a les mestres unes fitxes per fe a la classe i tots cap a casa ben contents i cansats.

Ara, per la setmana del 18 al 20 d'Abril preparam Jornades Culturals per a celebrar la diada de Sant Jordi. Farem tallers d'estampació de camisetes, de punt de llibre, de construcció d'una màscara, de muntatge d'un drac gegant... llegirem la llegenda de Sant Jordi i també una rondalla i poemes de Joan Maragall ja que enguany és L'ANY DE L'ESCRIPTOR JOAN MARAGALL.

La màscara que us varem dir que fariem ha estat preciosa, era un sol amb els seus raigs de tres colors (groc, taronja i vermell) amb una cara que somreia i ens ha quedat d'allò més bé. Ens l'hem enduit a casa posada i quan sortiem els papas no ens coneixien.

El drac i la princesa els hem deixat exposats en es pati perquè tots els nins i nines de l'escola i  els papas que venen el puguin veure.


Dia 11 de MAIG hem anat a un Concert de JAZZ; ens ha convidat l'Ajuntament i és un concert que s'ha fet per a totes les escoles de la comarca. La música que sonava estones era divertida i podiem dur el ritme fent mamballetes, hi havia quatre músics: un guitarrista, un contrabaix, un bateria i un saxofonista. Ens han explicat des de quan es fa aquesta música i així com ens explicaven i sonaven veiem unes fotografies projectades a la pantalla dels anys que anaven sonant.


Dia 24 de MAIG hem fet la darrere excursió d'aquest curs, hem anat a la Reserva del Galatzó. Encara que és un poc lluny de Felanitx val la pena fer es camí, és una sortida molt guapa, el paissatge és preciós, envoltat de muntanyes i cascades d'aigua, a més, hi ha unes piscinetes petites on ens hi varem banyar  i això SI QUE VA SER DIVERTIT I FANTÀSTIC. En haver dinat ens varen fer una demostració de com volen les àguiles i els falcons i com ho fan per a ensenyar-les. La nostra mestra no va poder venir perquè estava malalta d'alèrgia i no podia anar pel sol però ens varen acompanyar Na Llúcia PT i Na Pilar Oliver, sa "teacher". ENS HA VAREM PASSAR DE LO MILLOR :GUUUAAAYYYYY!!!!


Eines de l'usuari