CAPÍTOL SETÈ

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
 • En que consisteix tractar les persones com a tals, es a dir, humanament?

Consisteix en provar de posar-se al seu lloc. Reconéixer algú com igual implica sobretot la possibilitat de comprendre'l, d'adoptar per un moment el seu punt de vista. --Alicia 17:42, 20 abr 2007 (CEST)

 • Quin és el problema del poca vergonya?

El problema del poca vergonya es que no sap que la llibertat no0 serveix no vol ser servida, sinó que busca encomanar-se.

Maria Mesquida Artigues

 • Que és el que fa que la vida sigui <<humana>>?

El que fa que la vida sigui humana és transcorrer en companyia d'humans, parlar amb ells, pactar i mentir, ésser respectat o traït, estimar, fer projectes i recordar el passat, desafiar-se, organitzar junts les coses comunes, jugar, intercanviar símbols...--Igonzalez91

 • Quines dues coses importats tenia clares Marc Aureli?

1. Que qui roba, menteix, traeix, viola, mata o abusa de qualsevol manera d'algú, no per això deixa de ser humà, només es comporta de manera poc recomenable.

2. Una de les carecterístiques principals de tots els humans és la nostra capacitat d'imitació. Per això és tan important l'exemple que donem als nostres congéneres socials.--Brotger91 16:53, 22 abr 2007 (CEST)

 • Que és el que fa que la vida sigui "humana"?

El que fa que la vida sigui humana és transcorrer en companyia d'humans i conviure amb ells.--M.Arnau91 20:17, 22 abr 2007 (CEST)

 • Per que Robinson s'asusta tan al veure la petjada de divendres? Perquè ara ja no es tracta de sobreviure sinó de conviure.[Magdalena]
 • Per què és tan important l'exemple que donam als nostres congèneres socials? Perquè en tot allò que anomenam "cultura", "civilització" etc. hi ha una mica d'invenció i moltíssima d'imitació. Per això som tan educables i anem aprenent sense para tot allò que van conquistar d'altres persones en temps passats o latituds remotes. [Irene Lluch]
 • Quin canvi de vida significa per a Robinson Crusoe la pitjada a la playa de l'illa?

-Significa que ha de comença a viure humanament.--Luca$ 23:11, 22 abr 2007 (CEST)

 • Fins quin punt Divendres es sembla a Robinson?

-D'una banda, un europeu del segle deset, posseïdor dels coneixements científics més avançats de la seva època, educat en la religió cristiana, familiaritzat amb els mites homèrics i amb impremta; d'una altra, un salvatge caníbal dels mars del Sud, sense altra cultura que la tradició oral de la seva tribu, creient d'una religió politeista i desconeixedor de l'existència de les grans ciutats contemporànies com Londres o Amsterdam. --MAcamacho90 19:16, 23 abr 2007 (CEST)

 • Si encare vol seguir sent un home, com s'ha de comportar davant Divendres?

- Se les haurà de tenir no amb un simple enemic, sino amb un rival o un posible company; en qualsevol cas, amb un igual. --CCruellas91 19:32, 23 abr 2007 (CEST)

 • Què és allò que li interessa a l'ètica el que consisteix la seva especialitat? La de viure bé la vida humana, la vida que transcorre entre humans.--Jstruck91 20:21, 23 abr 2007 (CEST)
 • Què són els "dolents"?

- Els que tracten als humans com a enemics en lloc d'aconseguir la seva amistad. --Fran 23:15, 23 abr 2007 (CEST)

 • Quin és el problema del poca vergonya?

- El problema del poca vergonya és que no sap que la llibertat no es serveix ni vol ser servida, sinó que busca o cerca encomanar-se.--pcalzado90 23:29, 23 abr 2007 (CEST)

Eines de l'usuari