La Web 2.0 Informatica 08-09

De Lledonerwiki
Revisió de 09:00, 22 abr 2009; Vgarcia91 (Discussió | contribucions)
(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Introducció

Per fer aquest treball els alumnes de 4 ESO ens hem agrupat en grups de 2 persones, cada grup te un punt que resumira detalladement.

En aquest treball xerrarem de que es la web 2.0, les diferents tecnologies d`aquesta web(7 punts resumits), direm el nom de un parell de pagines que utilitzen aquesta web, les diferencies  de la web 2.0 i la web classica, ens interesarem si hi haura una web 3.0, posarem les pagines que hem visitat per si us interesa i al final una conclusio amb una opinio personal.

El concepte de web 2.0, què és

La Web 2.0 és la transició que s'ha donat d'aplicacions tradicionals cap a aplicacions que funcionen a través del web enfocades a l'usuari final. Es tracta d'aplicacions que generin col·laboració i de serveis que reemplacin les aplicacions d'escriptori.

És una etapa que ha definit nous projectes en Internet i està preocupant-per oferir millors solucions per a l'usuari final.

I és que cuan el web va iniciar ens trobàven en un entorn estàtic, amb pàgines en HTML que sofrien poques actualitzacions i no tenien interacció amb l'usuari.

Constantment estaven sorgint noves aplicacions i llocs amb sorprenents funcionalitats. I així es va donar la pauta per a la web 2.0 conferences que arrenca el 2004 i avui  en dia es realitza anualment a San Francisco, amb esdeveniments addicionals utilitzant la marca en altres països.

El concepte Web 2.0 va ser esmentat per primer cop per O'Reilly Media el 2005 ,referint-se a la percepció que la segona generació de la Web, es basava en comunitats i en serveis de hosting, com ara els espais web en xarxa les wikis,i Folksonomy folksonomies que faciliten la col·laboració i en el fet de compartir entre usuaris espais per a fotografies, textos i vincles amb altres Web-sites, els tres exemples més clars són Flickr, del.icio.us i Youtube. O'Reilly media va titular una série de conferències al voltant d'aquest concepte i des d'aleshores ha estat àmpliament adoptat.

Encara que el terme sucgereix una nova versió de la web, no fa referència a una actualització o evolució d'internet o de la tecnologia específica de la World Wide Web, però sí que es refereix als canvis que es fan de l'ús de la plataforma. D'acord ambTim O'Reilly, "web 2.0 és la revolució del negoci en la indústria dels ordinadors causat per la mobilitat de la plataforma d'internet, i un intent d'entendre les regles perf a l'èxit sobre el que és nou a la plataforma". La web 3.0, subgerida per analogia, seria la web semàntica o intel·ligent, que selecciona els continguts d'acord amb les preferèncioes de l'usurari alhora que en permet la interacció.         

La Web 2.0 es refereix a una nova generació de webs basades en la creació de contiguts produits i compartits per els pròpis usuaris del portal. En la Web 2.0 els consumidors de informació s'han convertit en "Pro-consumidors", es a dir, en producte de la informació que ells mateixos consumeixen.                                                                            

Tecnologies d'aquest model

Redifussió de continguts (RSS)

Rss.jpg

El contingut de una pàgina web està en disposició d'altres puestos o subcriptors individuals en la forma de canal Web, estant el format més habitual l'RSS.

Els programes informàtics compatibles mab algún estandars visiten unes pàgines amb titulars enllaçats, amb articles de les pàgines originals de les Webs. El dret de redifució solen ser gratuÏts, a part el altre no ho solen ser, a part de això no tenen un contracte entre les parts, nomes amb la llicència.

L'existència del servei RSS es respresenta mitjançant aquest icona. Derrera de aquesta podem trobar pàgines Web que s'ha de fer servir per gestionar la nostre subcripció. Aquest generen un volum de continguts que tenen diversos RSS ( enllaços ) per tenir un nivell de subcripció millor.

Oh podem trobar en els diaris en temes de política, esports...ect. La mayoria de Webs tenen una únic feed per la cual s'indiquen el que publiquen.

Rss es una familia de fonts web codificats amb XML. El format permet distribuir contingut sense haver de manester un navegador, només utilitzant un software disenyat per llegir aquets continguts.

El terme RSS és emprat erroniament per referir-se a la font web, independentment de si el seu format és de la mateixa font o no.

Font web es refereix al mitjà de redifusió web, mentre que RSS es referis al format de l'anomenda font web. Abans l'únic format de font web era RSS i s'usava de manera indiferent ambdos termes.

La redifusió web no és només un fenomen vinculat als weblogs, però han ajudat bastant a que tornas popular, sempre s'han redifos continguts i s'han compartit tots tipus d'informació en format XML, d'aquesta manera podem oferir continguts propis perque siguin mostrats a altres pagines web

Blogs

Wordpress.jpg


És un tipus de lloc web a on els lectors poden escriure els seus comentaris i l'autor donar-los resposta, de manera que és possible establir un diàleg, normalment mantingut per un individu amb entrades regulars de comentari, les descripcions dels esdeveniments, o d'altres materials, com ara gràfics o vídeo.

En informàtica, un bloc és un diari interactiu personal (dip) a Internet. Un bloc està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire o bloguista) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat. 

En cada missatge o article d'un blog els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada blog té el seu propi tema i hi ha de tipus de blogs: personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc.


Fotoblogs

Fotoblog (o Fotolog) consisteix bàsicament en una galeria d'imatges fotogràfiques publicades regularment per un o més autors. Generalment, amb la foto, el propietari del fotolog hi posa comentaris referits i tot sovint es desen les dades tècniques. Els fotologs tenen sis característiques principals.

Elements d'un fotolog:

 • La foto. L'element principal d'un fotolog, i juntament amb la data és l'únic que no pot estar absent. L'element principal d'un fotolog, i juntament amb la data és l'únic que no pot estar absent. Si el més important és la foto es tracta d'una antologia d'imatges.
 •  Els informes de l'autor. Si aquests són més importants que la foto estem davant un blog fotogràfic o Fotoblog.
 •   Els comentaris dels amics. Quan són l'element més important (i la foto és per tant un pretext) estem davant un fotolog per a formar comunitats.
 •    Els enllaços als fotologs dels amics. Mai aquest serà l'element més important, però el visitar els fotologs dels amics i després els dels amics dels amics fa que els fotologs de comunitats siguin un cert tipus de programari social, a la manera d'orkut.
 •    Enllaços favorits. El compartir enllaços tampoc pot ser la característica principal d'un fotolog, ja que en aquest cas es tracta de marcadors socials (compartir favorits).
 •   La data. Un fotolog és un quadern de bitàcola i com a tal les fotos han de tenir data. Més encara, el realment important és la data de publicació, més que la data en la qual la foto va ser treta. Un conjunt de fotografies sense data és una galeria o àlbum de fotos. de càmera. També és important la data, ja que en la majoria dels fotologs el nombre de fotos diàries estan limitades. Normalment els fotologs accepten comentaris com si fos un llibre de visites. Els fotologs es poden dividir en dues categories: els destinats als amants de la fotografia i els utilitzats per a formar comunitats.


Molts de fotoblogs han copiat a Fotolog.com de manera quasi idèntica. L'estructura inventada per aquest lloc consisteix en que la foto més recent, d'una mida d'uns 12 × 8 cm està a la part central de la pantalla. L'estructura inventada per aquest lloc consisteix en que la foto més recent, d'una mida d'uns 12 × 8 cm està a la part central de la pantalla. A sota apareixen comentaris en forma de llibre de visites. A l'esquerra apareixen 5 o 6 miniatures de les fotos anteriors ia la dreta miniatures de l'última foto de fotologs d'amics. Finalment, sota aquestes miniatures apareixen enllaços favorits, que habitualment són fotologs en altres llocs. Finalment, sota aquestes miniatures apareixen enllaços favorits, que habitualment són fotologs en altres llocs. En general, el nombre de fotos està limitat no en la seva quantitat sinó en el nombre de fotos diàries que és possible pujar. També són limitats el nombre de missatges (posts) que es poden escriure en cada foto, sent per als usuaris gratuïts de 20, i de 200 per als de pagament.

L'única estadística d'edats disponible és la de PhotoBlog. Tanmateix, un 58% dels membres tenen menys de 18 anys.A més, un estudi de la consultora divergent va trobar que gairebé tots els usuaris són adolescents entre 12 i 20 anys.

La majoria d'aquests llocs no és financer, tot i tenir publicitat, i tenen usuaris gold que ajuden a cobrir les despeses.

Xarxes socials

Myspace.jpg
Facebook.jpg

Una xarxa social virtual és un portal web on el protagonista i el contingut són les persones. Però no persones anònimes, llunyanes o desconegudes, sinó la pròpia xarxa relacional de cadascú. Una barreja d’amics, coneguts i saludats, amb diferents nivells d’intensitat, que comparteixen virtualment alguns trets d’allò que fan quotidianament, del que els crida l’atenció, del que veuen, llegeixen, escolten etc.Una xarxa social és una estructura social que es pot representar en forma d'un o diversos grafos en el qual els nodes representen individus.

Les xarxes socials a Internet han guanyat el seu lloc d'una manera vertiginosa convertint-se en promisorio negocis per a empreses i sobretot en llocs per trobades humans.

Al voltant de 2001 i 2002 sorgeixen els primers llocs que fomenten xarxes d'amics. Cap a 2003 es fan populars amb l'aparició de llocs tals com Friendster,Tribe i Myspace.

Ràpidament algunes empreses ingressen a les xarxes socials. Google llança el gener de 2004 orkut recolzant un experiment que un dels seus empleats realitzava en el seu temps lliure. El 2005 ingressen Yahoo 360 º i altres.

Bàsicament el funcionament comença quan una vegada muntat el suport tècnic, un grup d'iniciadors conviden a amics i coneguts a formar part de la xarxa social, cada membre nou pot comportar molts nous membres i el creixement d'aquesta xarxa social pot ser geomètric.

I els han transformat en un interessant negoci. Crec que un bon exemple d'això és Facebook, una xarxa social enfocada a estudiants, molt similar a myspace, amb milions d'usuaris registrats i on hi ha hagut una important inversió publicitària de part de Microsoft. >

Wikis

logotip de la wikipedia

Què és?

Un o una wiki va sorgir de hawai, que significa rapid, i és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris.

Els usuaris d'una wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida.

Una de les wikis més conegudes és la Wikipedia.

Les característiques principals de les wikis seríen:

 • Es converteixen en una eina efectiva per a l'escriptura col·laborativa.
 • Cada vegada són més usades en empreses i comunitats com a webs i intranets econòmiques i eficaces per a la gestió del coneixement.
 • Molts projectes són oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense cap mena de filtre previ.

Ward Cunningham va crear, el 25 de març del 1995, el primer wiki, anomenat WikiWikiWeb (el nom prové del "wiki wiki bus", l'autobús llançadora de l'aeroport de Honolulu) i la descrigué com "la base de dades en línia més simple que probablement pot funcionar".
Història

L'origen dels wikis està en la comunitat de patrons de disseny, el intehrants del qual els van utilitzar per a escriure i discutir patrons de programació. El primer WikiWikiWeb va ser creat per Ward Cunningham, qui va inventar i va donar nom al conecpet wiki, i va produir la primera implementació d'uin servidor WikiWiki per el repositori de Portland (Portland Pattern Repository) en 1995. En paraules del propi Cunningham, un wiki és "la base de dades en línia més simple que pugui funcionar" (the simplest online database that could possibly work). El wiki de Ward encara és un dels llocs wiki més populars. Al gener de 2001, els fundadors del projecte d'enciclopèdia Wikipedia. Originalment es va usar el programari UseMod, però després van crear un programari propi, MediaWiki, que ha  estat adoptat després per molts altres wikis.

Actualment, el wiki més gran que existeix és la versió en anglès de Wikipedia, seguida per diverses altres versions del projecte. Els wikis aliens a Wikipedia són molt només petits i amb menor participació d'usuaris, generalment a causa del fet de ser molt més especialitzats. És molt freqüent per exemple la creació de wikis per a proveir de documentació a programes informàtics,especialment els desenvolupats en programari lliure.


Avantatges
amb una sola pagina, sinforma molta gent.


La principal utilitat d'un wiki és que permet crear i millorar les pàgines de forma instantània, donant una gran llibertat a l'usuari, i per mitjà d'una interfície molt simple. Això fa que més gent participi en la seva edició, a diferència dels sistemes tradicionals, on resulta més difícil que els usuaris del lloc contribueixen a millorar-lo. Donada la gran rapidesa amb la qual s'actualitzen els continguts, la paraula "wiki" adopta tot el seu sentit. El document de hipertext resultant, denominant també "wiki" o "WikiWikiWeb", ho produeix típicament una comunitat d'usuaris. Molts d'aquests llocs són immediatament identificables pel seu particular ús de paraules en majúscules, o text capitalitzat, ús que consisteix a posar en majúscules les inicials de les paraules d'una frase i eliminar els espais entren elles, com per exemple enEsteEsUnEjemplo. Això converteix automàticament a la frase en un enllaç. Aquest wiki, en els seus orígens, es comportava d'aquesta manera, però actualment es respecten els espais i només fa mancada tancar el títol de l'enllaç entre dos claudàtons.

Fòrums

Un fòrum és un lloc web fàcil d'emprar,aquest permet que una persona doni la seva opinió sobre un argument i que també pugui intercanvià idees amb altres persones, es totalment lliure de opinio sempre que no hi hagui ofenses per als altres lectors com poden ser insults, amenaces etc..

Són els descendents moderns dels sistema de notícies BBS (Bulletin Board System) i Usenet, molt populars en els anys 1980 i 1990. En general els fòrums en Internet existeixen com un complement a un lloc web convidant als usuaris a discutir o compartir informació rellevant a la temàtica del lloc, en discussió lliure i informal, amb la qual cosa s'arriba a formar una comunitat entorn d'un interès comú. Les discussions solen ser moderades per un coordinador o dinamitzador qui generalment introduïx el tema, formula la primera pregunta, estimula i guia, sense pressionar, atorga la paraula, demana fonamentacions i explicacions i sintetitza l'exposat abans de tancar la discussió.

En un forum es pot donar opinió sobre distints temes, hi pot entrar tota la gent que hi vulgui i es poden obrir debats. De fet hi ha moltes pàgines que els mateixos que formulen la pàgina posen un tema on s'hi es pitja damunt ell es poden voure les opinions dels internautes. També es poden modificar els forums, incloin't-hi enllaços perque la gent puguin opinar spbre nous temes.

Ara vos mostrarem un enllaç al fòrum més visitat de lesIlles Balears i per últim un enllaç al fòrum de la universitat de les illes balears 

Núvol d'aplicacions


En els darrers dos anys l'explosió d'aplicacions en format web 2.0 ha estat tan important que, a hores d'ara, és pràcticament impossible estar al dia de tots els programes que van apareixent. El fenòmen crea un doble problema a l'usuari: en primer lloc ha de localitzar l'aplicació que millor s'adapta a les seves necessitats de comunicació, oci o treball i, un cop localitzat el programa, ha de confiar en què el servei no desaparegui del mapa i s'endugui amb ell la informació que l'usuari que ha generat.

Per sota d'aplicacions web 2.0 populars i consolidades, amb milions d'usuaris a les seves bases de dades (flickr,youtube, del.ici.us o les diferents eines de google) hi ha una nebulosa de centenars de serveis que lluiten per fer-se un lloc en el mercat, guanyar usuaris i esdevenir empreses rendibles. Algunes acabaran consolidades i moltes altres desapareixeran. En qualsevol cas, en aquests moments, si teniu una necessitat de comunicació segur que hi ha alguna web 2.0 que us oferirà el servei. I en la major part dels casos gratuïtament.
Paralel·lament al creixement del fenònem han sorgit en especialitzades en ordenar i sistemanitizar la localització de programes en web 2.0. Avui volem destacar un cercador que ens ha agradat especialment, no tant per la qualitat de la base de dades com per la seva interfície: www.go2web20.net/

Avui en dia sense donar-nos compte i d'una manera inocent posem tot el nostre coneixement a man de proveïdors de serveis d'aplicació (ASP, realitzen toes les cerques al google posen el nostre correu a hotmail, gmail o yahoo.

Xarxes P2P

Defineixen un sistema de comunicació que no té clients ni servidors fixos, sinó una sèrie de nodes que es comporten alhora com clients i com servidors dels altres nodes de la xarxa, en el qual les dades o lesmetadades es transfereixen a través d'una xarxa dinàmica. Aquest model contrasta amb el model client-servidor. Qualsevol node pot iniciar o completar una transacció compatible. Converteixen doncs els PCs en uns elements actius que permeten als usuaris intercanviar informació i agrupar capacitat de processament. Fent-ho a més al marge de la World Wide Web. Els nodes poden diferir en configuració local, velocitat de procés, ample de banda i capacitat d'emmagatzematge.

Com que la majoria de PCs no tenen una IP fixa, no poden connectar-se entre si perquè no coneixen la IP que han d'utilitzar. La solució habitual és realitzar una connexió a un servidor (o servidors) amb una adreça coneguda, que s'encarrega de mantenir la relació d'adreces IP dels clients de la xarxa, dels altres servidors i normalment d'informació addicional, com un índex de la informació de què disposen els clients. Després d'això, els clients ja tenen una informació sobre la resta de la xarxa i poden intercanviar informació entre ells, ja sense la intervenció dels servidors.

Sol emprar-se per a compartir -legalment o no- textos, sons, imatges i d'altres recursos informàtics de tota classe, els quals es distribueixen la càrrega de forma apropiada entre els nodes. Això permet la distribució massiva de fitxers, en perfecta escalabilitat, sense necessitat d'un servidor central. Per a això els destinataris finals són alhora nodes que col·laboren en els metamissatges de la xarxa i reenvien les dades que reben a d'altres interessats.

Aquesta tecnologia té un gran potencial, perquè, per a la comunicació horitzontal, promou que tothom pugui dir-hi la seva i publicar continguts de forma realment econòmica, trencant el tradicional esquema vertical de comunicació, en què només una minoria privilegiada econòmicament podia permetre's el luxe de fer arribar continguts a tanta gent.

A algunes comunitats privilegiades, però, no els agrada això, i tracten de frenar les xarxes d'igual a igual perquè les consideren una via per a la distribució massiva i il·legal de material protegit per copyright, amb la pretensió d'aconseguir de prohibir-les per així mantenir el tradicional sistema vertical de comunicació, que els beneficia en permetre'ls de controlar la informació que arriba a la gent.


Història

Les primeres xarxes P2P en sorgir van ser les híbrides o centralitzades, que utilitzen servidors per a l'obtenció de metadades (informació que indexa les dades o els recursos interns a la xarxa). Les principals funcions que s'implementaven en el servidor centralitzat d'una xarxa de compartició de fitxers eren totes les necessàries per posar en contacte el node buscador i el posseïdor. Per tant, el servidor contemplava la identificació dels nodes, la recerca dels diversos nodes que ofereixen el fitxer desitjat, la ponderació d'aquestes resolucions i definitivament l'entrega de les opcions detectades. Finalment, l'esquema P2P sols es manté en l'últim procés, el de transferència de fitxers.

Tot i així, els sistemes centralitzats van assolir un èxit massiu a finals de l'any 1999 gràcies a Napster. Aquest va ser el primer sistema de distribució d'arxius que permetia als seus usuaris compartir les seves col·leccions de fitxers "mp3" fàcilment. Aquest fet portà Napster als jutjats, ja que diferents discogràfiques veien perillar el seu negoci. Tot això va comportar un increment de la popularitat de la xarxa fins assolir un màxim de 13'6 milions d'usuaris als inicis del 2001.


Llista d'aplicacions P2P


 1. azureus
 2. bitcomet
 3. ktorrent
 4. mldonkey 

Image:bittorrent.jpg

Exemples de webs que utilitzen la web 2.0

La web 2.0 a incluït les webs on tu pots deixar els teus comentaris o fer tornar la web mes gran...

A continuació hi haura exemples de webs que utilitzen la web 2.0

I un altre exemple com ara fotolog ,facebook o tuenti ]ja utilizaven la mateixa formula abans de la bonbolla tenologica del 2000 i ofereixen una plataforma web mitjançant la qual els seus usuaris poguesin fer negocis o produir pagines webs de manera senzilla . Tambè destaquen avui en dia la wikipedia que permet als ususaris crear i editar els continguts Digg que dins aquella pàgina se agregen noticies de diversos autors i permet ordenarles democraticament o el nou i popular youtube que ha permes que una multitud de usuaris es convertesin en els seus propis directors de cinema.

facebook: Es un lloc web de xarxes socials, basat en l'intercanvi de fotografies i comentaris , hi ara també videos, entre usuaris registrats, es pot actualitzar tant com vulguis.

Fotolog: Es una variant de weblog, que consisteix basicament en una galeria de imatges fotografiques publicades regularment per un o mes autors, igual que en el facebook s'actualitza i és pot intercambiar comentaris. Totes aquelles persones que és dediquen a insultar son tretes d'afora del fotolog.

 Tuenti: és una xarxa social virtual dirigida a la població jove espanyola. Permet a l'usuari crear el seu propi perfil, pujar fotos i vídeos i contactar amb amics. Té moltes altres possibilitats com crear esdeveniments i etiquetar amics en fotos. Es caracteritza també pel seu potent cercador.

Wikipedia: És com una enciclopedia que te mes de 1 millo de pagines d'informació i molts d'enllaços per que puguis trobar l'informació que necesites, avui dia es la mes gran font d'informació per davant de moltes enciclopedies, la mes important la enciclopedia britanica.

Ebay:és una web en la qual es poden fer negocis,es a dir comprar i vendre.

Amazon:Es una pagina com la de Ebay a la qual es poden comprar objectes.

Diferències entre la web 2.0 i la web clàssica

   Aquestes dues weba tenen grans diferències, a partir d'aquesta taula es poden voure les principals dieferències
Web 1.0 Web 2.0
DoubleClick Google AdSense
Ofoto Flickr
Akamai BitTorrent
mp3.com PodCasting
Enciclopèdia Britànica Wikipedia
webs personals blogging
evite upcoming.org i EVDB
especulació de noms de dominis optimització dels motors de cerca
pàginas vistes cost per clic
screen scraping serveis web
publicar participació
sistema de gestió de continguts wiki
directoris (taxonomia) etiquetes (folcsonomia)
stickiness sindicació

El futur: hi haurà una web 3.0?

Segurament hi haurà la nova web 3.0 però els experts amb informatica no saben concretar la data de quan sorgira aquest fet ja que no es sap segur,

i cada investigador té la seva pròpia versió per a la web 3.0 però tots concideixen en aquets mateixos aspectes:

Segons Tim Berners-Lee, el creador de la World Wide Web, la veritable revolució arribarà amb la web semàntica, que també s'inclouria dintre de la web 3.0. La web semàntica tracta de convertir la informació en coneixement, ordenar i classificar els continguts de la web perquè els ordinadors siguin capaços d'interpretar-los i prendre decisions a través de l'encreuament de dades. Per a això s'estan desenvolupant tecnologies que etiquetin la informació amb noms comprensibles entre tots els dispositius i programes informàtics.

"Algunes teories defensen que la web semàntica és un nou nom per a la intel·ligència artificial", explica Mari Carmen Marcos, professora de Documentació de la Universitat Pompeu Fabra que estudia la web semàntica. Internet no pensarà en termes humans, però serà capaç d'establir relacions i resoldre casos perquè les dades estaran bé ordenats, assenyala Ivan

Herman, director de l'Activitat de Web Semàntica del W3C -el consorci d'estàndards d'internet que dirigeix Berners-Lee-.

Per exemple, si una persona prepara un sopar important i no té ni idea de vins, li podrà preguntar al seu "agent intel·ligent" en internet -un cercador interactiu, com un secretari virtual- amb quin brou podria acompanyar aquest plat que prepara. L'agent li donarà la resposta correcta perquè coneixerà els gustos de l'usuari i els del seu acompanyant, haurà pogut accedir a una informació que classifica els vins en funció de la collita i dels aliments amb que maridan bé. Per a això, tota la informació ha d'estar en internet i emmagatzemada de forma correcta.


Les principals característiques innovadores

Les tecnologies de la Web 3.0, com programes intel·ligents, que utilitzen dades semàntiques; s'han implementat i usat a petita escala en companyies per a aconseguir una manipulació de dades més eficient. En els últims anys, no obstant això, hi ha hagut un major enfocament amb l'objectiu de traslladar aquestes tecnologies d'intel·ligència semàntica al públic general.

1. Bases de dades

El primer pas cap a la "Web 3.0" és el naixement de la "Data Web". En la fase Data Web , l'objectiu és principalment, fer que les dades estructurades siguin accessibles utilitzant RDF. L'escenari de la "Web Semàntica" ampliarà el seu territori mentre que les dades estructurades i fins i tot, el que tradicionalment s'ha denominat contingut semi-estructurat (com pàgines web, documents, etc.), estigui disponible en els formats semàntics.

2. Intel·ligència artificial

La Web 3.0 també ha estat utilitzada per a descriure el camí evolutiu de la xarxa que condueix a la intel·ligència artificial. Alguns investigadors ho veuen com una visió inaccesible. No obstant això, companyies com IBM i Google estan implementant noves tecnologies que recullen informació sorprenent, com el fet de fer prediccions de cançons que seran un èxit, prenent com base informació de les webs de música de la Universitat.

3. Web semàntica i SOA

En relació amb l'adreça de la intel·ligència artificial, la Web 3.0 podria ser la realització i extensió del concepte de la "Web semàntica". Les investigacions acadèmiques estan dirigides a desenvolupar programes que puguin raonar, basats en descripcions lògiques i agents intel·ligents. Aquestes aplicacions, poden portar a terme raonaments lògics utilitzant regles que expressen relacions lògiques entre conceptes i dades en la xarxa.

4. Evolució al 3D
Altre possible camí per a la Web 3.0 és l'adreça cap a la visió 3D, liderada pel "web 3D Consortium". Això implicaria la transformació de la Web en una sèrie d'espais 3D, duent més lluny el concepte proposat per Second Life. Això podria obrir noves formes de connectar i col·laborar, utilitzant espais tridimensionals.Enllaços d'interès

ca.wikipedia.org/wiki/Web_2.0 Aquesta pàgina es de la wikipèdia i explica el que ès la web 2.0

www.maestrosdelweb.com/editorial/web2/ Aquesta pàgina es de maestros del web i parla amb detall de la web 2.0

sociedaddelainformacion.telefonica.es/jsp/articulos/detalle.jsp

www.internality.com/web20/  Mapa visual dels principals conceptes sobre aquesta web.

www.peremarques.net/web20.htm En aquesta pàgina hi ha tots els detalls de la web 2.0

www.microsoft.com/spain/empresas/internet/web_2.mspx Aquesta ès la pàgina de microsoft i parla de forma resumida de la web 2.0

www.eduteka.org/Web20Intro.php Aquesta web ens fa entendre com es la web 2.0

http://www.maestrosdelweb.com/editorial/la-web-30-anade-significado/ Aquesta pàgina es de maestros del web i ens parla del futur amb la web 3.0

es.wikipedia.org/wiki/Web_3.0  Aquesta pàgina de la wikipedia i ens monstra de la futura web 3.0

es.wikipedia.org/wiki/Web_1.0 Aquesta pàgina xerra al passat del web 2.0 que és el 1.0

sociedaddelainformacion.telefonica.es/jsp/articulos/detalle.jsp el sistema com es crea la web 2.0

www.fotolog.com Es una pagina on tu pots penjar fotos teves, i deixar comentaris a altre gent.

Conclusions - Opinió personal

Eines de l'usuari