Tot sobre les videoconsoles - 2008-2009

De Lledonerwiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

1.Introducció

En aquest treball veurem les videoconsoles, veurem que són uns sistemes electrònics que estan dissenyats per poder jugar o veure pel·lícules. També veurem els tipus que hi ha (Nintendo 64, PlayStation 1,2,3, DS, PSP, Xbox 360, GameCube...) i les seves característiques generals.

Després també que hi ha diferents tipus de comandaments depenent del tipus de videoconsola: en les videoconsoles de taula són a distància, poden ser inhalàmbrics o per cable, després hi ha els comandaments de les videoconsoles portàtils, en les quals els comandaments estan incorporats a la mateixa videoconsola.

Veurem que hi poden haver videoconsoles falses o pirates, que poden ser quasi exactament iguals que les vertaderes i també poden ser realment dolentes.

Podrem veure que hi ha moltes crítiques que envolten les videoconsoles, per el seu poder de fer-nos estar sempre aferrats a aquestes maquinetes i no veure que tenim altres coses que podem fer, com jugar amb els amics, sortir a fer activitats, etc.

Al final trobarem l'opinió de les autores del treball i un poc el resum de tot el treball.


2. Què són les videoconsoles?

Una videoconsola és un petit sistema electrònic que està dissenyat per executar jocs. Aquest sistema d'entreteniment conten amb una ranura per ficar-hi cartutxos o discs òptics; també disposa d'alguns endolls per connectar-hi els controls. Poden ser de sobretaula, és a dir, que requereixen ser connectades a un televisor per utilitzar el videojoc i a l'electricitat; o també poden ser portàtils, i que integrin una pantalla integrada i una font d'energia pròpia (piles o bateries).

La Magnavox Odysssey va ser la primera videoconsola de la història. Treta al públic a finals del 1972, va ser inventada i creada per Ralph Baer, anomenat el pare dels videojocs des de llavors. Els videojocs es varen convertir en un èxit ràpidament. Aquesta primera videoconsola es troba ara al Museu Nacional de la Història d'Amèrica Smithsonian Institution's a Washington, D.C.

Aquest primer model de videoconsola tal com la coneixem avui en dia, tenia algunes característiques realment curioses si les comparam amb els models actuals:

Un total de 28 jocs d'una senzillesa extrema: ping-pong, voleibol, etc.
Degut al seu reduït hardware, no tenien so i els jugadors havien de memoritzar les seves puntuacions.
A vegades eren necessaris dispositius addicionals per a determinats videojocs.
No tenia ni processador ni memòria. La màquina estava composta de transistors, resistors i condensadors.
La Odysset utilitzava cartutxos intercanviables per els jocs, duia sis cartutxos de jocs i un manual d'usuari de 36 pàgines.


2. Què són les videoconsoles?


Eines de l'usuari